Politiet i Hongkong rydder demonstranters protestlejr

Ordensmagten i Hongkong er torsdag ved at fjerne demonstranternes barrikader i en aktion, der umiddelbart ser ud til at afslutte over to måneders protester mod styret.

Omkring 400 demonstranter nægter dog at fjerne sig fra protestlejren, selv om politiet har givet dem et ultimatum om, at de, der ikke forlader stedet, vil blive anholdt.

TV-billeder viser, at betjente er begyndt at bære de sidste demonstranter, som sidder på jorden, væk en efter en.

Umiddelbart ser det ud til, at rydningen går fredeligt. De fleste politibetjente har almindelige uniformer på i modsætning til tidligere, hvor ordensmagten var kampklædte i forbindelse med demonstrationerne.

Adskillige gange i løbet af de sidste to måneder har der været voldelige sammenstød mellem demonstranterne og politiet.

Tusindvis af unge demonstranter har i løbet af natten til torsdag sagt farvel og forladt protestlejren.

- Vi vil ikke være her, når politiet kommet. Mine forældre sagde til mig: Lad være med at blive anholdt, siger den 24-årige Jason Ng.

Tv-billeder viser, at politiet har omringet protestlejren. De ser ud til blot at vente på, at de sidste demonstranter forlader stedet.

Demonstranterne har under krav om fuldt demokratiske valg protesteret i Hongkong siden september og blandt andet slået sig ned i interimistiske lejre.

Aktivisterne er vrede over Kinas beslutning om at indføre begrænsninger i valgprocessen, når Hongkongs næste leder skal vælges i 2017. Begrænsningerne betyder, at alle kandidater skal forhåndsgodkendes for at kunne stille op.

Demonstranterne frygter, at det bliver et valg mellem allerede godkendte kandidater, som falder i det kinesiske kommunistpartis smag.

Myndighederne har slået hårdt ned på demonstranterne de seneste uger og anholdt flere end 100 aktivister i forbindelse med rydning af lejre.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip