Politiet i Sønderjylland: Gå først ud klokken 03

Stormen Bodil fik samtlige politikredse i landet til at råde danskerne til at blive inden døre.

Kort efter midnat ophæver Nordsjælland varslet om at undgå unødig kørsel og ophold udendørs og kort efter indstillede Københavns Vestegn frarådet om udendørs færden.

- Pas på Jer selv derude. Blæsten har fortsat fat, skriver Nordsjællands Politi på Twitter.

Tidligere torsdag aften meddelte Syd- og Sønderjyllands Politi, som de første, at man ophævede forbuddet mod at gå udenfor midt på natten.

- Vi regner så småt med at kunne ophæve vores råd om, at man ikke kører ud/opholder sig ude omkring klokken 03.00 i nat, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Østjyllands Politi har frarådet al unødig udkørsel og ophold udendørs indtil midnat.

- Men vær nu også forsigtig i nat og morgen tidlig, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

De øvrige politikredse opretholder fortsat deres råd om ikke at færdes ude.

Stormen gik i land ved den jyske vestkyst omkring middagstid torsdag, og kort efter kom den ene politikreds efter den anden med advarslen til danskere om ikke at gå ud.

- Det indskærpes på det kraftigste, at al unødig udkørsel og ophold udendørs frarådes i hele politikredsen, skrev Sydøstjyllands Politi.

Mange politikredse har som Midt- og Vestjylland indkaldt ekstra mandskab til at tage sig af de mange opkald til 112 og 114.

- Himmel og jord står i et. Vi bliver kimet ned på 112. Tagsten blæser ned, hele tage er ved at blæse af og træer vælter overalt, sagde vagtchef Kjeld Nedergaard til Ritzau.

Tagsten er blæst af bygninger over alt i landet, og flere bygninger mangler hele tag. Politiet melder også om væltede træer på landeveje, og i byerne er det særligt stilladser, der udsætter danskerne for fare.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi advarede man om ekstremt glatte veje, da køretøjer ikke kan komme ud og salte vejene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip