Politiet identificerer mulig medskyldig i Hebdo-angreb

Fransk politi har fredag identificeret den mand, som er mistænkt for at have skudt og dræbt en kvindelig betjent og såret en kommunalt ansat torsdag morgen i Montrouge i det sydlige Paris.

Politikilder bekræfter nu over for AFP, at den mistænkte kendte Kouachi-brødrene, som det franske politi jager med store styrker efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i onsdags.

- Vores efterforskning har netop fastslået, at der er en forbindelse mellem de tre mænd og de to skyderier, siger en politikilde til AFP.

Ifølge Reuters var de tre mænd alle medlemmer af den samme parisiske jihadist-celle, som for 10 år siden hjalp med at sende unge franske frivillige til Irak for at bekæmpe de amerikanske styrker.

Cherif Kouachi har tidligere afsonet 18 måneders fængsel for sin rolle i gruppen.

Brødrene har fredag forskanset sig i et lille trykkeri i byen Dammartin-en Goële fem kilometer fra Charles de Gaulle Lufthavnen, der ligger blot 40 kilometer nordøst for Paris.

Også en kilde i den franske efterretningstjeneste har ifølge avisen 20 Minutes bekræftet, at mændene kender hinanden.

To personer i den mistænktes nære kreds er anholdt og afhørt, oplyser en anonym kilde tæt på efterforskningen ifølge AFP.

Torsdag oplyste myndighederne ellers, at intet umiddelbart tydede på, at der var en forbindelse mellem drabet på den kvindelige betjent og det blodige angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo. Her blev 12 dræbt - 10 ansatte og to betjente - mens 11 blev såret.

Ifølge de franske myndigheder ankom den kvindelige betjent til Montrouge i forbindelse med en trafikulykke.

Herefter steg en mand med skudsikker vest ud af en af bilerne og affyrede skud mod den kvindelige betjent, som døde kort efter.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip