Politiet jagter formodet seriepyroman i Aalborg

I gamle bygninger, skure, containere og paller er der blevet antændt ild af en formodet seriepyroman.

På få timer har flammerne haft fat syv steder rundt om i Aalborg, oplyser Nordjyllands politi.

- Vi har haft lidt travlt her til aften. Fra 19.36 frem til midnat har vi haft ikke mindre end syv påsatte brande. Ingen har været i fare, og alle brandene er slukket, men vi arbejder hårdt på at finde gerningsmanden, siger vagtchef Per Vagn Nielsen til Ritzau.

Kort før klokken 01.00 natten til torsdag er det dog "stilnet af".

Politiet er dog ikke på bar bund i sagen, og det formodes, at der er tale om en enkelt gerningsmand bag samtlige påsatte brande.

- Vi har lidt spor at gå efter, og vi tror, at det er den samme. Brandene er blevet påsat i samme område fra vestbyen og ind til midtbyen i Aalborg, og det er på en rute, som godt kan passe med en enkelt person, siger Per Vagn Nielsen.

Ilden er blevet påsat i gamle bygninger, et skur i en baggård, et skur på en plæne, i flere containere, i noget plastik og i paller.

Ifølge vagtchefen er det ikke politiet eller brandvæsnet, der har opdaget de forskellige brande. Det er i stedet opmærksomme vidner.

- Det er forbipasserende, der har lagt mærke til ilden. De har efterfølgende ringet og anmeldt det, siger Per Vagn Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip