Politiet jagter to mænd efter skyderi på Nørrebro

Københavns Politi leder søndag efter to mænd, der mistænkes i forbindelse med et skyderi i en lejlighed på Nørrebro lørdag aften.

Skyderiet fandt sted omkring klokken 19.40 i en lejlighed på Blågårds Plads.

Her blev en 44-årig mand ramt i benet og i hovedet af skud. Trods sine alvorlige kvæstelser var han selv i stand til at gå hen til den ambulance, der kørte ham til Rigshospitalet. Herfra blev han lørdag aften meldt udenfor livsfare.

Det er søndag formiddag stadig uklart nøjagtigt, hvad der skete i lejligheden.

- Der er fem personer til stede, da gerningsmændene ankommer, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Peter Steffensen, søndag formiddag til Ritzau.

- I entréen opstår der noget tumult, og der bliver affyret to skud, fortsætter han.

Det er derfor heller ikke klart, om gerningsmændene gik målrettet efter den 44-årige. Politiet har en idé om, hvad motivet kan være, men vil foreløbig ikke melde nogle teorier ud.

- Men vi kan afvise, at skyderiet er banderelateret, ligesom der ikke er noget, der tyder på, at motivet skulle være jalousi, siger Peter Steffensen.

Det kan betyde, at der er tale om et opgør i forbindelse med penge eller narko.

Om lejligheden, hvor skyderiet fandt sted, siger efterforskningslederen:

- Der er ikke tale om en lejlighed, hvor en kernefamilie bor, men mere om et sted, hvor venner og bekendte mødes.

Søndag formiddag har politiet frigivet signalementerne på de to mænd, som man leder efter i forbindelse med skyderiet, der behandles som drabsforsøg.

De beskrives begge af politiet som mulatter og mellem 20 og 25 år gamle. De talte begge dansk uden accent.

Den ene var cirka 170 cm høj og almindelig af bygning. Han var lørdag aften iført en hvid Adidastrøje med høj hals, lynlås og tre sorte striber ned ad ærmerne samt mørke bukser.

Den anden var omkring 190 cm høj og spinkel af bygning. Han var iført en sort højhalset trøje med lynlås, glatte sorte joggingbukser samt sorte sko - formentlig Nike Air Shocks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip