Politiet kigger på kollaps i OW Bunker

De enorme økonomiske problemer i brændstofselskabet OW Bunker har fået politi og anklagemyndighed op på tæerne.

Det er Bagmandspolitiet og Nordjyllands Politi i fællesskab, som overvejer, om der er baggrund for at indlede en efterforskning, oplyser anklagemyndighedens talsmand, Mikkel Thastum, torsdag.

- Vi skal have afklaret, om det er en isoleret sag, der er foregået ude i Singapore, eller om der er tråde til Danmark, siger Mikkel Thastum til Ritzau.

Selskabet har angiveligt tabt 1,6 milliarder kroner, og handlen på børsen er suspenderet.

OW Bunker har fået et dybt stød på grund af svindel i et datterselskab i Singapore. Egenkapitalen er formentlig tabt.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Central Efterforskning ved Nordjyllands Politi oplyser i en meddelelse, at Nordjyllands Politi ikke har modtaget en anmeldelse fra OW Bunker, og at politiet ikke har anholdt nogen i sagen.

- Vi er efter aftale med statsadvokaten for økonomisk kriminalitet i dialog med den implicerede virksomhed for at få tilvejebragt klarhed over, om der er noget, der skal efterforskes af politiet, siger Michael Kjeldgaard.

Politiinspektøren understreger, at man naturligvis følger udviklingen i sagen i tæt samarbejde med statsadvokaten.

OW Bunker blev oprettet i 1980. Ved udgangen af 2013 var der 622 ansatte fordelt i hele verden. Heraf arbejdede over halvdelen i Nordeuropa.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip