Politiet kommer efter irriterende motionscyklister

En lille cykelist, mødte en betjent. Cyklisten kørte alt for vildt... og så blev han sendt hjem. Sådan kan et vers i Th. L. Mortensens børnesang "Ti små cyklister" omskrives til fra i dag af, hvor politiet iværksætter en kampagne mod motionscyklister.

Kampagnen vil cyklisternes farlige adfærd på vejene til livs. Fx. når ejerne af de tohjulede jernheste kører tre-fire ved siden af hinanden på en vej, og på den vis blokerer for andre trafikanter.

- Vi vil ikke blive ved med at finde os i det - og derfor sætter vi ind mod det. Motionscyklisterne vil blive tjekket i alle ender og kanter, og de vil blive skrevet for de overtrædelser, der er, siger Henrik Suhr, der er politimand og pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, til Radio24syv.

Læs også: Venstre: Politi skal oplyse, hvor fotovogne er placeret

Reflekser, ringeklokker og lovpligtige lygter bliver også tjekket, når betjentene løfter luppen for øjet og kontrollerer de tusindvis af motionscyklister.

Det har tidligere været fremme, at der ofte opstår splid mellem cyklister og bilister, når de mødes på vejene. Fuckfingre, provokerende kørsel, der presser den ene eller anden part ud i farlige situationer, samt grimme tilråb er ikke uset.

Læs også: Så mange er blevet snuppet efter politiets 'hold til højre'-kampagne

Det er dog svært at vurdere, hvilken part; bilisten eller cyklisten, der opfører sig værst. Derfor understreger Henrik Suhr også, at politiet også kommer efter bilister, der ikke opfører sig ordentligt over for de tohjulede medtrafikanter.

Hvem oplever du som værst i trafikken – cyklister eller bilister?

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip