Politiet: Langt færre ulovlige knallerter på vejene

De senere år har der været store problemer mange steder med unge, der kørte rundt på ulovlige knallerter og var til fare for både sig selv og andre.

Dertil kom den utryghed knallertbøllerne førte med sig i mange boligområder.

Problemet er ikke blevet løst, men der er nu langt færre af disse knallertbøller. Sådan lyder vurderingen fra den operative leder i færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Kenneth Benfeldt.

- Der er noget der tyder på, at de unge er ved at få øjnene op for, at det ikke længere er så smart at køre for stærkt. De sidste par indsatser vi har haft,  viser en langt større grad af lovlige køretøjer end tidligere, siger han til dagens.dk.

I 2011 brugte færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi omkring 732 timer på knallertkontrol. Resultatet var 381 rapporter, der omhandlede knallerter. Af disse kørte 227 for stærkt.

Her i 2012 har afdelingen brugt 1.080 timer, og det udløste 609 rapporter om knallerter, og af dem kørte 309 for stærkt.

Dertil kommer naturligvis en stribe andre sager, hvor knallertkørere er taget i andre sammenhænge.

- Hvis man blot bruger tallene, så passer indsats jo meget godt med output, idet den procentvise stigning er nogenlunde lige stor. Men hvis vi i stedet kigger på enkeltindsatserne, så er tendensen færre ulovlige knallerter. Vi håber naturligvis at tendensen fortsætter, så vi ikke kommer til at opleve de unge i uheldsstatistikkerne over trafikdræbte knallertførere, siger Kenneth Benfeldt.

Den 19. januar 2013 strammes loven yderlige omkring blandt andet den ulovlige knallertkørsel, og det glæder Kenneth Benfeldt.

Det skulle gerne resultere i en positiv udvikling, hvor vi får en stor del af de sidste med, så det fremadrettet bliver socialt uacceptabelt at køre for stærkt på sin knallert. Dette vil foruden en forbedring af trafiksikkerheden også reducere antallet af utryghedsskabende knallertkørsel, siger han til dagens.dk.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip