Politiet leder efter tyve med ondt i ryggen: Stjal 19 ton bly fra entreprenør

En entreprenør i Kalvehave ved Vordingborg har fået stjålet svimlende 19 ton bly fra nogle gummihjulstromler, de havde stillet på en parkeringsplads i byen. 

- Det er den tungeste sag, vi har i kredsen, siger politikommisær Arne Holdensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om tyveriet, men han-  understreger, at værdien af de mange ton bly er oppe i et millionbeløb, og at de er særdeles interesserede i oplysninger, der kan lede politiet på sporet af gerningsmændende. 

- Det er nogle tromler, der har stået på en parkeringsplads på Viemose Gade. Tyveriet blev først opdaget i går, men vi formoder, at tyveriet er foregået i den første halvdel af december, siger Arne Holdensen. 

De mange ton bly var fordelt i barrer på 15 kg. stykket, så der har skullet et særdeles stort køretøj til at fjerne blyen eller også har tyvene været på spil over flere omgange. 

- Vi har ikke nogen ide om, hvem kan stå bag lige nu, da tyveriet først blev opdaget det i går, men vi vil meget gerne høre fra skrothandlere, hvis de er blevet tilbudt at købe store partier bly, siger Arne Holdensen. 

Eventuelle vidner eller personer med oplysninger i sagen kan kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på 114. 

 

Dagens Gossip