Politiet ledet efter mistænkt til Valby-knivstikkeri

Københavns Politi har en kraftig formodning om, hvem der omkring midnat natten til lørdag stak en ung kvinde i maven i Asta Nielsen Strædet i Valby i København.

Det fortæller politiets centrale efterforskningsleder Kristian Aaskov lørdag til Ritzau.

- Vi har en navngiven mistænkt, som vi leder efter, og som vi formoder kan stå bag, men vi har ikke anholdt ham endnu, lyder det fra Kristian Aaskov.

Efterforskningslederen vil på nuværende tidspunkt ikke komme med detaljer om, hvad politiet bygger sin mistanke på.

Det var en 25-årig kvinde, som ved midnatstid tilsyneladende helt umotiveret fik jaget en kniv i bugen af gerningsmanden. Kvinden var på vej hjem fra en fest, da hun blev overfaldet.

I løbet af natten blev kvinden opereret, og lørdag morgen lød meldingen fra politiet, at hun er uden for livsfare.

Politiet arbejder ud fra en formodning om, at gerningsmanden er den samme mand, som tidligere fredag aften stod bag et andet overfald.

I den situation gik det ud over to piger på Valby Langgade, som stødte sammen med manden, der kom trækkende med sin cykel. Det fik manden til at stikke den ene af pigerne en lussing.

Sammenhængen mellem de to episoder bygger politiet til dels på signalementet af gerningsmanden.

Han beskrives som mellemøstlig af udseende og lys i huden, 160 til 165 centimeter høj, 35 til 45 år, almindelig af bygning. Han har sort, kort hår og uplejet skæg.

Han virker fjern i blikket og er iført en mørk kasket med skygge og en mørk jakke. Han trak en herrecykel, der er lys og mørk i stellet og havde en bærepose fra Superbest på styret.

/ritzau/