Politiet må gribe ind trods undtagelsestilstand

En person blev søndag morgen skudt og kritisk såret, da politiet i den amerikanske by Ferguson på ny kolliderede med vrede indbyggere, der har skabt uro i byen, efter at en politibetjent 9. august skød og dræbte en sort teenager.

Skudofferet blev bragt til hospitalet af andre demonstranter under sammenstødet, hvor i alt syv personer blev anholdt.

De voldsomme uroligheder fortsætter dermed trods den undtagelsestilstand, som guvernør Jay Nixon i Ferguson, Missouri, erklærede lørdag aften dansk tid.

Guvernøren ville med undtagelsestilstanden forsøge at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer som reaktion på drabet på den 18-årige Michael Brown.

Drabet har endnu engang antændt en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

I forbindelse med undtagelsestilstanden blev der indført udgangsforbud gældende fra midnat og frem til klokken 05.00 søndag morgen lokal tid.

Blot en time inde i udgangsforbuddet måtte politiet dog bruge røgbomber mod de vrede fortrinsvis sorte indbyggere, der trodsede forbuddet.

Det kampklædte politi brugte ellers i første omgang megafoner i et forsøg på at få demonstranterne til at respektere udgangsforbuddet og gå hjem.

/ritzau/Reuters