Politiet må gribe ind trods undtagelsestilstand

En person blev søndag morgen skudt og kritisk såret, da politiet i den amerikanske by Ferguson på ny kolliderede med vrede indbyggere, der har skabt uro i byen, efter at en politibetjent 9. august skød og dræbte en sort teenager.

Skudofferet blev bragt til hospitalet af andre demonstranter under sammenstødet, hvor i alt syv personer blev anholdt.

De voldsomme uroligheder fortsætter dermed trods den undtagelsestilstand, som guvernør Jay Nixon i Ferguson, Missouri, erklærede lørdag aften dansk tid.

Guvernøren ville med undtagelsestilstanden forsøge at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer som reaktion på drabet på den 18-årige Michael Brown.

Drabet har endnu engang antændt en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

I forbindelse med undtagelsestilstanden blev der indført udgangsforbud gældende fra midnat og frem til klokken 05.00 søndag morgen lokal tid.

Blot en time inde i udgangsforbuddet måtte politiet dog bruge røgbomber mod de vrede fortrinsvis sorte indbyggere, der trodsede forbuddet.

Det kampklædte politi brugte ellers i første omgang megafoner i et forsøg på at få demonstranterne til at respektere udgangsforbuddet og gå hjem.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip