Politiet mangler at identificere vidner efter terror

Det er snart fem måneder, siden at Omar El-hussein dræbte to mænd og sårede en række politifolk i København, men Københavns Politi mangler fortsat at identificere en række vidner.

Det fremgår af en kendelse, som mandag er blevet afsagt i Østre Landsret.

Her forsøger en 18-årig mand, som sidder fængslet på baggrund af sigtelser om at bistå Omar El-Hussein, mandag at komme på fri fod. Manden kræver, at landsretten skal omstøde byrettens kendelse om varetægtsfængsling.

Retsmødet foregår for lukkede døre, så offentligheden får intet indblik i politiets efterforskning mod den 18-årige. Sådan har det været under hele sagen, hvor fire andre mænd også er sigtet for at have bistået El-Hussein.

Specialanklager Stig Fleischer indledte retsmødet med at kræve lukkede døre og henviste til sagens efterforskning.

Retsformand Margit Stassen forlangte dog - efter at Ritzaus journalist i retten havde protesteret mod anklagemyndighedens begrundelse for at lukke dørene - at Stig Fleischer skulle begrunde sit krav yderligere.

- Indtil nu har vi kun hørt, at der er tale om en alvorlig sag, at der er andre sigtede i sagen, og at der en efterforskning i gang. Det er måske et lidt tyndt grundlag at lukke dørene på, lød det fra retsformanden.

Stig Fleischer forlangte herefter, at dørene skulle lukkes, mens han begrundede sit oprindelige krav om dørlukning, og det valgte retten at efterkomme.

Herefter besluttede retten, at den resterende del af retsmøde skulle foregå for lukkede døre, og det var i begrundelsen for den beslutning, at oplysningen om de uidentificerede vidner kom frem.

Den 18-årige hovedperson i sagen er i familie med Omar El-Hussein og blev anholdt den 27. februar, altså knap to uger efter El-Husseins angreb mod et debatarrangement i kulturhuset Krudttønden.

Han er sigtet for at have skaffet en skudsikker vest og en kniv til Omar El-Hussein. Dermed er sigtelsen mod han mindre alvorlig end mod de andre fire i sagen. De er alle sigtet for at have håndteret de skydevåben, som El-Hussein anvendte.

De sigtede i sagen er alle sigtet efter straffelovens bestemmelser om medvirken til drab og drabsforsøg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip