Politiet om fynsk sex-krænker: Det var ikke den samme mand

24/05/2013 13:39

Michael Lauritsen

Nyheder

Mest læste i dag

Den mand, som onsdag morgen forsøgte at lokke en 14-årig skolepige ind i sin bil ved en busholdeplads i Oure på Sydøstfyn, er ikke nødvendigvis den samme mand, som står bag sexovergrebene i Øster Skerninge og Refsvindinge.

For selv om, der - ligesom i de to foregående tilfælde - var tale om en mand i en rød bil, så mener politiet aligevel, at episoderne er meget forskellige.

- I både Øster Skerninge og Refsvindinge gjorde gerningsmanden noget aktivt for at få fat i pigerne. Han kørte ind foran dem i sin bil, indfangede dem og trak en halsedisse ned foran øjnene på dem, hvorefter han misbrugte dem. Men i Oure holdt manden ind ved busholdepladsen, rullede vinduet ned og pegede på forsædet. Og da det ikke lykkedes ham at få pigen med ind i bilen, kørte han igen, forklarer efterforskningsleder Henrik Justesen til Dagens.dk og fortsætter:

- Det regnede meget den dag, og det kan have været misforstået godhed.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Der er, ifølge Henrik Justesen, også dele af signalementet, som ikke stemmer helt med krænkeren, som har to grove overfald bag sig. Alligevel vil politiet gerne have fat i den manden fra Oure.

- Det er vigtigt for os at få talt med ham, så vi enten kan få ham ind- eller ud af sagen, siger Henrik Justesen.

Siden episoden onsdag har lokalområdet været opskræmt ved tanken om, at sexkrænkeren fra Øster Skerninge og Refsvindinge muligvis havde forsøgt sig igen.

- Vi har modtaget omkring 30 henvendelser. Nogle af dem går konkret på den røde bil. Og dem går vi i gang med fra en ende af, fortæller Henrik Justesen.

Manden fra Oure beskrives som værende mellem 60 og 65 år, kraftig og så høj, at han stødte hovedet mod bilens kabine.

Han var rødmosset, med gråbrunt skæg og hentehår.

SAGERNE FRA FYN:

I oktober i fjor blev en 11-årig pige fra Øster Skerninge bortført af en mand, da hun steg af skolebussen. Efterfølgende kørte han hende ud i en skov og misbrugte hende.

Måneden efter blev en ti-årig pige fra Refsvindinge bortført og misbrugt, da hun var på vej hjem fra skole. Ifølge Fyns Politi har DNA-spor vist, at der er tale om den samme gerningsmand.

I kølvandet på de to sager fik politiet en række henvendelser fra forældre, hvis børn var blevet kontaktet af mænd i røde biler, men endnu har ingen spor ført til gerningsmanden.

Henrik Justesen, efterforskningsleder hos Fyns Politi, oplyser til Dagens.dk, at politiet indtil videre har taget mundskrab fra 360 mænd. Men altså uden resultat.