Politiet om hash aktion: HA-styrede salget

Et 41-årigt medlem af Hells Angels har styret en stor del af salget med hash på Christiania.

Det siger politiet efter torsdagens omfattende hashaktion, hvor omtrent 80 personer er blevet anholdt og netop nu er ved at blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Bagmændene er efter vores opfattelse styret af et 41-årigt HA-medlem. Vi opfatter det, at vi rammer egentlig bagmænd, som værende et vigtigt signal til rockermiljøet, siger Kim Kliver, leder af bandeenheden Task Force Øst.

I alt er fem fuldgyldige medlemmer af Hells Angels blandt de anholdte, oplyser politiet.

- Det er vores opfattelse, at HA'erne har haft ledende roller i forhold til flere af hashboderne på Christiania, siger politiinspektør Jørgen Skov ved Københavns Politi.

Politiet har endnu ikke det samlede overblik over dagens aktion, idet den endnu ikke er helt forbi.

- Omkring 80 personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Det er sådan, at den sidste anholdelse kun er få minutter gammel, siger Jørgen Skov.

Politiinspektøren gør sig ingen forhåbninger om, at hashhandlen i København nu vil høre op. Ikke desto mindre mener Jørgen Skov, at torsdagens indsats er så omfattende, at markedet vil være sat tilbage for en tid.

- Aktionen i dag er kulminationen på flere måneders efterforskning, men vi slutter ikke her. Den her aktion vil have den effekt, at rigtig mange ikke vil kunne operere på markedet, hvis det går som planlagt ved de igangværende grundlovsforhør, siger han.

Jørgen Skov forsikrer, at der er plads i fængslerne, hvis retten beslutter at fængsle de mange sigtede i grundlovsforhør.

- Vi har plads til dem i fængslerne, men vi kan ikke sige noget om hvor. Vi har et godt samarbejde med Kriminalforsorgen. De var klar over, at der kom nogle flere i dag.

Torsdagens morgenaktion omfattede 150 adresser på Sjælland. På en adresse fandt politiet 150 kilo hash.

I alt beslaglagde Task Force Øst 320 kilo hash, tre biler og et par Harley-Davidson-motorcykler.

Hos Task Force Pusherstreet lyder fangsten på 3 millioner kroner i kontanter, 100 kilo hash, 3000 joints, 3,5 kilo guldbarer og nogle våben.

Politiet vil melde en samlet opgørelse over beslaglagte genstande ud på et senere tidspunkt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip