Politiet opgiver sigtelse mod skoleleder i nissehuesag

Skrevet af admin

26/06/2015

Mest læste i dag

En fynsk skoleleder slipper for en straffesag om blufærdighedskrænkelse i den såkaldte nissehuesag, skriver DR Fyn.

Sagen drejer sig om to drenge fra de mindre klasser på Strandmølleskolen i Assens, der angiveligt som straf blev tvunget til at afklæde sig foran skolens øvrige elever.

Ifølge et brev fra advokaturchef Lars Ole Pedersen fra Fyns Politi er begrundelsen for at droppe sigtelsen, at han ikke forventer, at en domstol vil finde skolelederen skyldig i at have begået blufærdighedskrænkelse.

- Jeg finder ikke, at episoden, herunder afklædningen af drengene til underbukserne under de konkrete omstændigheder, er en overtrædelse af straffeloven om blufærdighedskrænkelse, skriver Lars Ole Pedersen ifølge DR Fyn i brevet.

Som forælder til nogle af de børn, der overværede optrinnet, der skal have fundet sted to gange, valgte Lise Thorsen at melde skolelederen til politiet for blufærdighedskrænkelse. Hun er utilfreds med, at sigtelsen er droppet.

- Konsekvensen af anklagemyndighedens afgørelse er uoverskuelig. Set med mine øjne betyder det, at hvem som helst hvor som helst kan trække tøjet af børn, siger Lise Thorsen til DR Fyn.

De seneste måneder har politiet afhørt flere vidner og set den video, der er optaget af den sidste episode.

Det er netop videoen og resultatet af afhøringerne, som advokaturchef Lars Ole Pedersen har lagt særlig vægt på i sin afgørelse.

Der er ifølge advokaturchefen ikke belæg for at antage, at skolelederen har haft nogen form for seksuel intention før eller under hændelsesforløbet med de to drenge, der blev klædt af på en scene og iført sorte plastiksække foran deres kammerater.

Det har været fremme, at skolelederen skulle have talt om at klippe drengenes tissemænd af, da de ikke var iført nissehuer i overensstemmelse med skolens julehygge.

Skolelederen er stadig ansat på skolen, men ovenpå episoderne vedtog bestyrelsen, at han ikke må have vikartimer eller stå for underholdning på den private skole i Assens.

/ritzau/