Politiet rykker briefing om skudepisoder to timer frem

Københavns Politi holder pressebriefing klokken 08 søndag morgen, oplyser politiet på Twitter.

Dermed er en planlagt briefing flyttet to timer frem i kalenderen, da pressemødet var sat til at gå i gang klokken 10 søndag formiddag.

Det vil fortsat ske foran Politigården.

Politiet vil oplyse om tre skudepisoder, der har fundet sted på under 24 timer i København.

Den seneste episode udspillede sig ved Nørrebro Station, hvor politiet skød og dræbte en mand, efter at vedkommende havde åbnet ild mod betjente.

Politiet undersøger, om den dræbte er den samme person, som står bag både skudattentaterne ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Ved de to angreb blev to civile personer dræbt. Den ene, en 55-årig mand, blev dræbt ved Krudttønden på Østerbro, hvor et debatarrangement fandt sted.

Angrebet på Østerbro menes at være rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne ved debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed".

Lars Vilks deltagelse betød, at der var omfattende sikkerhedsforanstaltninger ved arrangementet.

I Krystalgade var det ifølge formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen, en ung mand, der mistede livet, efter at han blev ramt af skud i hovedet.

Manden var i færd med at foretage adgangskontrol ved synagogen, fordi en jødisk konfirmation fandt sted, oplyser formanden til TV2 News.

I kølvandet på terrorangrebene i Frankrig krævede Det Jødiske Samfund i Danmark øget beskyttelse fra politiet ved samtlige jødiske institutioner i Danmark.

I alt fem betjente er blevet såret af skud ved de to episoder. De er alle uden for livsfare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip