Politiet sender advarsel til danskerne: Disse 3 specifikke navne bør du holde ekstra øje med

25/09/2023 10:39

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Endnu en advarsel fra politiet har set dagens lys.

Mest læste i dag

Svindel og fupnumre er efterhånden blevet en del af vores hverdag.

Og selvom der ikke er meget at skrive hjem om, så er svindlerne endnu engang på spil.

Svindlere har nemlig fundet en ny metode til at franarre virksomheder for store beløb. De udgiver sig for at være fra Lyngby-Taarbæk Kommune og bestiller varer i kommunens navn:

"Vi oplever, at der er nogle virksomheder, som har fået en mail med en bestilling. I den mail ser det ud som om, at den kommer fra kommunen", siger Jacob Holm Hansen, kommunikationsstrateg i Lyngby-Taarbæk Kommune ifølge TV 2.

Denne melding kommer i kølvandet på, at Københavns Politi i de seneste uger har modtaget adskillige anmeldelser om tricktyve, der under påskud af at være pantsamlere, nærmer sig intetanende borgere for at stjæle deres mobiltelefoner:

"Under påskud af at være lovlydige pantsamlere kommer tyven tæt på folk for at få deres tomme flasker, men i stedet afleder de opmærksomheden og stjæler personens mobiltelefon", advarede Københavns Politi på sociale medier så sent som i sidste uge.

Men det stopper ikke her.

Svindlerne har taget det et skridt videre ved at bruge fiktive personnavne og forkerte domænenavne, der ligner kommunens officielle domæne:

"Det drejer sig om Simon Poulsen (initialer SIPO), Thomas Mortensen (THMO), og Brian Madsen (BMA)", oplyser kommunen.

Denne form for svindel er ikke kun en trussel mod virksomhederne men også en alvorlig bekymring for kommunen, der nu ser sit navn misbrugt. "For en enkeltsag er der blevet svindlet for mere end 100.000 kroner," tilføjer Jacob Holm Hansen.

Midt- og Vestsjællands Politi har også advaret om denne nye svindelform og har endda foretaget anholdelser i to forskellige sager. Men spørgsmålet er, hvor langt svindlerne vil gå for at fortsætte deres lyssky aktiviteter? Og hvad kan kommunen og virksomhederne gøre for at beskytte sig mod denne form for bedrageri?

I denne digitale tidsalder, hvor svindel bliver mere avanceret, er det vigtigt for både offentlige institutioner og private virksomheder at være på vagt. Det er ikke længere nok at stole på en emailadresse eller et officielt udseende brevhoved. Det kræver en ny tilgang til sikkerhed og en skærpet opmærksomhed fra alle involverede parter.