Politiet sigter fem for brutal julevold mod kærestepar

Københavns Politi har anholdt fem personer i forbindelse med et groft overfald på et kærestepar julenat i København, og efter et grundlovsforhør onsdag blev fire af dem varetægtsfængslet i 12 dage.

Den femte anholdte blev ikke fremstillet.

- I forbindelse med de indledende afhøringer før grundlovsforhøret kom der nogle oplyser frem, der gjorde, at vi valgte ikke at fremstille ham, oplyser politikommissær ved Københavns Politi Jesper Cederholm.

Ved overfaldet blev et kærestepar angrebet af en gruppe personer på Vesterbro i København. Gerningsmændene brugte blandt andet en kædelås til at slå med.

Sagen blev omtalt bredt i medierne i juledagene, efter at det kvindelige offer, Nanna Skovmand, på Facebook stod frem og fortalte, hvordan hun og kæresten, Mads Schøllhammer, var blevet angrebet.

Billedet af Nanna Skovmands forslåede ansigt blev bragt i flere medier, og sagen udløste mange kommentarer på de sociale medier.

Overfaldet skete efter midnat julenat, da en ung mand henvendte sig til parret. Nanna Skovmand har fortalt, at manden var provokerende, og da hendes kæreste svarede igen, blev han slået af den unge mand.

Efterfølgende kom flere andre løbende til stedet, og både Nanna Skovmand og kæresten blev udsat for vold. Værst gik det ud over Nanna Skovmand, der fik flere tænder slået løs og blev syet med 16 sting efterfølgende.

- Vi er utrolig glade for alle de henvendelser, vi har modtaget fra borgerne, siger Jesper Cederholm i en pressemeddelelse.

- Henvendelserne har bidraget til, at sagen er blevet belyst i en sådan grad, at vi har kunnet foretage anholdelser af de mistænkte personer, siger politikommissæren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip