Politiet skal stramme op i voldtægtssager og genåbne gamle

Politiet skal stramme op på sin behandling af voldtægtssager. Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Statsadvokaten i Viborg og Statsadvokaten i København har gennemgået i alt 337 henlagte voldtægtssager fra politikredsene.

Gennemgangen har vist, at der er behov for opstramning. Derfor er kredsene blevet bedt om at have endnu mere fokus på behandlingen af voldtægtssager.

- Vi skal sikre, at alle voldtægtssager bliver behandlet hurtigt og rigtigt, og at alle anmeldere får den bedst mulige vejledning og underretning.

- Og det er noget, som vi i disse uger drøfter indgående med alle politikredse, siger vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich fra Statsadvokaten i København i pressemeddelelsen.

I gennemgangen af de mange sager har Statsadvokaterne samtidig fundet frem til fem henlagte sager, som politiet skal åbne igen.

- Der er i alt fem sager, som vi har vurderet, at politiet skal se på igen. Samtidig vil jeg understrege, at det ikke er ensbetydende med, at det eventuelt vil kunne føre til en ændret vurdering af de enkelte sager.

- Vi vil naturligvis følge op på, hvad der nu sker med de fem sager, og hvad resultatet bliver af politikredsenes fornyede behandling, siger vicestatsadvokat Michael Møller Hansen fra Statsadvokaten i Viborg.

Inden fire uger skal de berørte politikredse redegøre nærmere for den nye sagsbehandling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip