Politiet skød mod bil: Efterlyser bankrøver

Syd- og Sønderjyllands Politi mener nu med sikkerhed at have identificeret den mand, der er efterlyst for to forsøg på røveri og et røveri i pengeinstitutter i Vojens, Ribe og Gråsten.

Manden er identificeret som værende den 41-årige Alwin Fritz Thügesen, som ofte opholder sig i Nordborg-området. Alwin Fritz Thügesen er prøveløsladt efter en tidligere dom for røverier af særlig farlig karakter.

En betjent fra lokalpolitiet i Sønderborg afgav torsdag eftermiddag et skud mod en bil, den efterlyste formodentlig befandt sig i.

Man skal ikke selv kontakte ham, hvis man ser ham, da han som nævnt er dømt for væbnede røverier af særlig farlig karakter, men ringe til politiet på telefon 1-1-2.

Alwin Fritz Thügesen er 41 år og beskrives som cirka 180 centimeter høj, almindelig af bygning, mørkt kort hår og muligvis med et mindre overskæg.

Under røverierne var han iført en mørk eller sort mellemlang jakke, mørke joggingbukser med røde striber, mørke sko, hvor der på hælen er hvid skrift eller refleks samt en mørk strikhue.

Ved 15-tiden torsdag blev der set en mørkerød VW Sharan varebil årgang 1999 med registreringsnummer TY 92731. Bilen er meldt stjålet. I den sad to mænd.

To patruljevogne fik stoppet bilen på Ringgade i Sønderborg, og betjentene gjorde klar til anholdelse af en formodentlig bevæbnet og farlig gerningsmand. De trak derfor deres tjenestepistoler.

I det samme bakkede varebilen tilbage og ramte den ene patruljevogn. En betjent afgav et skud mod køretøjet, som formodentlig blev ramt i venstre forskærm. Det lykkedes dog gerningsmændene at køre væk og forsvinde.

Syd- og Sønderjyllands Politi mener, at den eftersøgte bankrøver rent faktisk er identisk med passageren i den stjålne VW Sharan. Bilen kan nu være udstyret med andre stjålne nummerplader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip