Politiet skød varselsskud for at standse slagsmål

Betjente fra Københavns Politi afgav flere varselsskud for at standse det masseslagsmål, der opstod natten til søndag ved sportsbaren Lions & Barrels i Parken i København.

Politiet rykkede ud efter flere anmeldelser om slagsmål og skud i området ved baren, og betjente trak tjenestevåbnene og skød varselsskud i forbindelse med anholdelser. Desuden skød politiet også mod dækkene på en bil for at standse den.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Københavns Politi udsendte søndag formiddag.

I alt 28 er blevet anholdt, og politiet vil i løbet af søndagen afgøre, hvor mange af dem der skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Anmeldelserne begyndte at komme fra omkring klokken 2.30. De gik på, at ruder blev knust, og at der var brugt knive og totenschlægere i området omkring baren.

Politiet rykkede talstærkt ud, og patruljerne meldte tilbage til alarmcentralen, at flere gerningsmænd havde "afgivet mange skud" i området. Ingen er dog tilsyneladende blevet ramt af skud, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Nogle betjente afgav varselsskud for at standse en bil, der forsøgte at køre dem ned. Der blev også skudt mod bilens dæk.

- Vi har løsnet skud mod dækkene på en bil, der forsøgte at køre hen mod kolleger, for at standse de to mænd, der var i bilen, uden at ramme nogen, siger vicepolitiinspektør Tommy Keil, Københavns Politi.

De to personer i bilen forsøgte at flygte, men blev anholdt.

Tre personer er blevet behandlet for knivsår efter slagsmålet. Ingen af dem er dog i livsfare.

Politiet er i gang med en større efterforskning for at få kortlagt, hvad der udløste masseslagsmålet, der tilsyneladende er et opgør mellem to grupperinger.

Tommy Keil ønsker ikke at bekræfte, om der er tale om et bandeopgør.

Sportsbarens gæster måtte tilsyneladende forlade baren over hals og hoved, da kæmpeslagsmålet udbrød.

I hvert fald meddeler Københavns Politi, at gæster, der ikke fik deres overtøj og andre ejendele med sig, kan hente dem i Lions & Barrels garderobe søndag eftermiddag indtil klokken 15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip