Politiet: Skudt mand på Amager var selvmord

En 42-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for ulovlig våbenbesiddelse i en sag, hvor en 36-årig mand ifølge politiet begik selvmord ved at skyde sig selv i hovedet med det pågældende våben.

Det var lørdag 18. oktober, at politiet fandt den 36-årige død i hans lejlighed på Stolemagerstien på Amager. Den 42-årige blev sigtet og varetægtsfængslet for drab, men nægtede sig skyldig.

- Vores efterforskning har ikke sandsynliggjort, at der er tale om drab, siger vicepolitiinspektør Jens Møller i Københavns Politi til Ritzau.

- Vi mener, at der er tale om selvmord, men derfor kan der godt være forhold ved et selvmord, der gør, at andre folk kan blive sigtet, og det overvejer vi i øjeblikket, fortæller han.

I den 36-åriges lejlighed blev der fundet flere afskedsbreve, som indikerede, at den 36-årige havde besluttet at tage sit eget liv.

Derfor blev sagen først vurderet som selvmord. Men i forbindelse med politiets ligsyn konstaterede retsmedicineren, at den 36-årige var død som følge af skud mod hovedet.

Politiet kunne ikke finde et skydevåben i lejligheden og indledte derfor en drabsefterforskning. Den 42-årige meldte sig selv til politiet efterfølgende.

Den 42-årige er i øjeblikket varetægtsfængslet for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

- Min klient har aldrig lagt skjult på, at han har været i besiddelse af et våben, men det har været under omstændigheder, hvor han har været ved at tage sit eget liv, siger den 42-åriges advokat Peter Trudsø til Ritzau.

Advokaten har nu kæret byrettens varetægtsfængsling for det ulovlige våben, der skete af hensyn til retshåndhævelsen. For fire uger siden blev den 42-årige fængslet af hensyn til efterforskningen.

- Jeg mener ikke, at det skal henføres til den skrappe bestemmelse i straffeloven, og hvis den skal, så kan det ikke begrunde en varetægtsfængsling i forhold til retshåndhævelsen, siger advokaten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip