Politiet slår fast: Terrorgruppe har kidnappet 223 piger

Politiet i Nigeria understreger nu, at det er militante islamister fra Boko Haram, der holder adskillige skolepiger fanget i den nordøstlige del af landet. Terrorgruppen har hele tiden været hovedmistænkt i kidnapningssagen.

Siden de mange piger blev bortført af bevæbnede mænd i midten af april, har der været forskellige meldinger om, hvor mange der er blevet kidnappet. Politiet mener nu at vide, at hele 223 af pigerne stadig er bortført. Det er kun lykkedes 53 piger at flygte.

Den 14. april stormede Boro Haram-militante en pigeskole i delstaten Borno. Pigerne blev stuvet sammen i lastbiler, der forsvandt ind i et fjerntliggende område langs grænsen til Cameroun.

Den brutale aktion har chokeret Nigeria, der ellers længe har været vant til at høre om grusomheder i forbindelse med det stadig mere blodige islamistiske oprør i den nordlige del af landet.

Politiet i delstaten Borno oplyser, at politiet har fundet frem til antallet via "intensiv og omfattende efterforskning, afhøringer og sammenligning af tal fra forældre og skolen".

Boko Haram, som betyder "vestlig uddannelse er en synd", har siden 2009 dræbt tusindvis af mennesker. Så sent som i slutningen af februar blev 59 elever dræbt, da gruppen angreb en skole i delstaten Yobe.

Skolepigerne, som blev bortført i april, var i alderen 15 til 18 år. En lokal leder fortalte torsdag til BBC, at en del af pigerne måske er ført ind i nabolande, mens andre er blevet solgt og tvunget til at indgå ægteskab med militante.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip