Politiet slog pludselig til i kæmpe aktion: Nu er der nyt

Skrevet af Emil Martesen

29/11/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Der var ikke meget at skrive hjem om tirsdag for de 23 personer, som fik besøg af politiet i en omfattende politiaktion.

Midt- og Vestjyllands Politi foretog nemlig ransagninger hos 23 personer i Holstebro, Struer og Aulum.

Aktionen, der fandt sted tirsdag, var et direkte resultat af et fund af en salgstelefon, som ledte politiet til de mistænkte. Disse personer er mistænkt for at have købt ulovlige Tramadol-piller, et stof, der siden 2022 har været på Sundhedsstyrelsens liste over euforiserende stoffer og derfor er ulovligt uden recept.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse ifølge Presse-fotos.dk.

Historien begyndte tilbage i august, da en gruppe skoleelever fandt en pose med piller i et skovområde i Holstebro. Samme dag lykkedes det politiet at anholde en 20-årig mand i forbindelse med sagen.

Men det stopper ikke her.

Under efterforskningen opdagede politiet en salgstelefon, som var nøglen til at identificere de formodede købere af Tramadol-pillerne. I forbindelse med denne anholdelse beslaglagde politiet også mere end 18.000 piller.

Politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro lagde ikke skjul på sin store bekymring over den stigende tendens til misbrug af Tramadol-piller:

"Vi ser flere og flere, som bliver taget med tramadol-piller, og vi er meget bekymrede for den tendens, da det er et stærkt vanedannende stof, sagde politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro i pressemeddelelsen.

I et forsøg på at bekæmpe denne tendens tilbyder politiet hjælp til de mistænkte. Under afhøringerne tirsdag blev de formodede købere tilbudt misbrugsbehandling, og de havde mulighed for at tale med en misbrugsrådgiver med det samme.

Politikommissær Mette Bundgaard fra forebyggelsesafdelingen i politikredsen fortæller, at flere takkede ja til en samtale med det samme:

"Vi er fortsat optaget af at hjælpe de sigtede videre og ud af et misbrug, så de kommer væk fra den kriminelle løbebane med at købe og forbruge euforiserende stoffer", siger hun i meddelelsen.

Denne aktion og de efterfølgende tilbud om hjælp viser en vigtig facet af politiets arbejde: ikke kun at håndhæve loven, men også at tilbyde støtte og vejledning til dem, der er fanget i misbrugets kløer. Det er et skridt i retning af ikke kun at bekæmpe kriminalitet, men også at hjælpe individer tilbage på rette spor.