Politiet søger vidner efter nyt bandeskyderi

Personer med oplysninger om skyderiet på Nordre Fasanvej i København søndag eftermiddag opfordres nu til at kontakte politiet, der intensiverer indsatsen for at få opklaret den seneste tids skyderier på åben gade.

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set, hørt eller ved noget, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Sagen er mandag havnet på hans skrivebord, fordi skyderiet har relation til bandemiljøet.

- Jeg kan sige, at det ikke er rockerrelateret. Det er banderelateret, siger han.

Politiet efterlyste mandag aften en sølvgrå VW Touran, som kort før klokken 17 blev set forsvinde fra Nordre Fasanvej, hvor den kørte ad Ørnevej i Københavns Nordvestkvarter.

I første omgang efterlyste politiet bilen med registreringsnummer.

- Men nummeret har vist sig at være det forkerte, siger Steffen Th. Steffensen.

Politiet mener, at bilen har skader på forenden fra skuddramaet. Her blev den nemlig påkørt af en Mercedes ført af den 24-årige mand, som var mål for skuddene.

Vidner har forklaret politiet, at der sad to personer i den sølvgrå VW Touran.

Foreløbig har politiet kunnet konstatere, at der blev affyret mindst seks skud.

- Vi har i hvert fald fundet seks huller i bilen. Om der blev skudt flere gange, det ved vi ikke endnu, siger Steffen Th. Steffensen.

Den 24-årige blev ikke ramt af skuddene, men er i stedet blevet afhørt af politiet.

- Men jeg har ingen kommentarer til, hvad han har fortalt, siger politikommissæren.

Tirsdag i sidste uge blev en 23-årig mand med banderelationer ramt af skud i skulderen, da der blev sendt en skudsalve af sted mod hans bil ved Toftegårds Plads i Valby.

Også i den sag står politiet mandag uden afgørende spor, oplyser Steffen Th. Steffensen.

De seneste skudepisoder får nu politiet til at intensivere bandeindsatsen, oplyser Lau Thygesen, der er chef for Københavns Politis bandeenhed, til DR Nyheder.

- Vi har holdt møde til formiddag (mandag, red.) og er blevet enige om at intensivere efterforskningen for at få opklaret de to skudepisoder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip