Politiet søger vidner: "Postbude" set før attentatet mod Hedegaard

Skrevet af Ann Katrine Warren

21/02/2013

Mest læste i dag

En rød jakke, som muligvis er en rød postjakke, er centralt for efterforskningen af attentatet mod formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, på Pelargoniavej på Frederiksberg den 5. februar. Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp.

Efterforskningen har klarlagt, at flere vidner i området omkring gerningsstedet på og i dagene op til gerningstidspunktet har set en eller flere mandspersoner i området, der var iført en rød jakke. Og det er disse personer, politiet er interesseret i at vide mere om. 
 
Personerne beskrives som:
 
A: mand, 30-40 år, udenlandsk udseende, 180-185 cm høj, mørkt kort (ca. 5-10 cm) ikke maskinklippet hår, almindelig af bygning med lille ”ølmave”, iført sort jakke med lynlås, og herover iført en rød postjakke og sorte/mørke bukser,
 
A er tirsdag den 5. februar umiddelbart før gerningstidspunket set på Azaleavej på det nordlige fortov ud for nummer 10-12, gående i retning mod Pelargonievej.
 
B: mand, sydlandsk udseende, 30-35 år, 185-190 cm høj, alm. af bygning, sort halvlangt pjusket hår, pjusket fuldskæg, iført rød uld postjakke med en række knapper på forsiden, der var smal i snittet og gik til midt på låret, lyse lærredsbukser med vide bukseben – personen beskrives som usoigneret.
 
B er set gående i området søndag den 3. februar cirka klokken 09.15-09.30 på hjørnet af Pelargonievej og Normasvej.
 
C: mand, kraftig af bygning, mørkt pjusket hår, muligvis skægstubbe, virkede usoigneret, muligvis iført hue, tynd rød hoftelang jakke, formentlig postjakke. Under denne røde jakke var han iført en brun/grøn fleece jakke/bluse.
 
C er mandag den 4. februar klokken 10.30 set gående ad Pelargonievej i nordlig retning mod Roskildevej omkring krydset Pelargonievej / Normasvej.
 
Københavns Politi kan ikke udelukke, at den eller disse personer kan have opholdt sig i området med et lovligt ærinde, hvorfor det vil være et vigtigt skridt i efterforskningen, at disse personer eller andre vidner, der har set eller kender personerne (A, B og C), retter henvendelse til Københavns Politi, således, at den eller disse personer eventuelt kan udelukkes fra den yderligere efterforskning.
 
Københavns Politi er i øvrigt interesseret i at høre fra ALLE personer, som ikke tidligere har afgivet forklaring til politiet, og som har opholdt sig i området på de nævnte tidspunkter:
 
- søndag den 3. februar 2013 klokken 09.15 til klokken 09.30 (Pelargonievej og Normasvej)
- mandag den 4. februar 2013 cirka klokken 10.30 (Pelargonievej og Normasvej)
- (Gerningsdagen) tirsdag den 5. februar 2013 klokken 10.00 til klokken 12.00 (området omkring Azaleavej ved det nordlige fortov, samt på og ved Pelargonievej),
 
Disse personer/vidner kan have gjort observationer af interesse for sagen, selv om de måske ikke selv tror eller mener dette.
  
Al henvendelse til Københavns Politi bedes ske på tlf. 114.
 
Københavns politi har indtil nu fået over 100 henvendelser fra offentligheden, hvoraf flere af disse har peget på konkrete personer og køretøjer, der dog hurtigt har kunnet udelukkes fra den videre efterforskning. Derudover arbejdes der med sikrede spor fra gerningsstedet – bl.a. DNA-materiale.