Politiet: Svindel med cpr-numre sker kun i mindre omfang

Selv om det godt kan lade sig gøre, oplever politiet kun sjældent, at kriminelle udnytter danskere ved alene at misbruge cpr-nummeret.

Sådan lyder vurderingen fra talsmand Thomas Kristensen fra Rigspolitiet, efter at 900.000 danskeres cpr-numre onsdag lå frit tilgængeligt på internettet i 50 minutter.

- Svindel, der alene baserer sig på andres cpr-numre, er ikke noget, vi ser i stort omfang, men selvfølgelig er der nogen steder, det kan lade sig gøre, siger han til Ritzau.

Politiet vil dog ikke ud med, hvordan it-kriminelle misbruger cpr-nummeret til identitetstyveri og berigelseskriminalitet, de steder hvor det kan lade sig gøre.

- Det er rigtigt, at man i nogen tilfælde kan bruge cpr-nummeret til at lave en eller anden form for identitetstyveri, men hvad det lige præcis er for nogle områder, vil vi ikke gå i detaljer med. Vi vil ikke reklamere for folk, der har den slags lyster, siger Thomas Kristensen.

Politiet glæder sig dog over, at der kommer stadig flere steder, hvor det ikke længere er nok med cpr-nummeret, men hvor du også skal bruge andre oplysninger.

- Vi kan heldigvis se, at langt de fleste steder begynder man også at kræve en eller anden form for nem-id eller noget andet, der gør det vanskeligt at klare det alene med cpr-nummeret, siger Thomas Kristensen.

De danskere, der er berørt af fejlen, har registreret sig på den såkaldte Robinson-liste, som betyder, at man ikke ønsker adresserede reklamer, eller at virksomheder ringer uopfordret til én med tilbud og reklamer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip