Politiet tager betjent-kritik til efterretning

Sydøstjyllands Politi tager kritik fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, for brug af magt under en anholdelse af en 19-årig mand i Horsens 10. juni til efterretning.

Sagen indeholdt syv konkrete klagepunkter og Politiklagemyndigheden har besluttet at udtale kritik vedrørende ét klagepunkt mod én af betjentene et stykke henne i forløbet.

Denne afgørelse tager Sydøstjyllands Politi "naturligvis til efterretning".

- Afgørelsen betyder også, at der skal vurderes om der skal indledes en disciplinærsag mod politibetjenten, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiklagemyndigheden har ved afgørelsen kritiseret, at polititjenestemanden, der gennemførte anholdelsen, skubbede den anholdte hårdt op mod patruljevognen, skriver DUP i en pressemeddelelse.

Det er Politiklagemyndighedens opfattelse, "at polititjenestemanden, ved at skubbe den anholdte hårdt op mod patruljevognen, anvendte mere magt end nødvendigt".

Det er Sydøstjyllands Politi og Rigspolitiet, der behandler disciplinærsager som ansættelsesmyndighed.

- Det er heldigvis uhyre sjældent, at Politiklagemyndigheden udtaler kritik af medarbejdere ved Sydøstjyllands Politi, oplyser politiet.

- Men når det sker, ser vi naturligvis med alvor på sagen og tager de relevante ledelsesmæssige skridt, der efter vores vurdering passer til situationen, lyder det.

Politiklagemyndigheden har navnlig lagt vægt på, at patruljen på det tidspunkt havde kontrol over den anholdte, der var lagt i håndjern og var forholdsvis rolig.

I formildende retning har Politiklagemyndigheden lagt vægt på det samlede hændelsesforløb, hvor den anholdte "gjorde modstand og havde en provokerende adfærd over for politiet".

/ritzau/

 

Dagens Gossip