Politiet tiltaler 27-årig mand for matchfixing

Københavns Politi har tiltalt en 27-årig mand for groft bedrageri ved matchfixing af to fodboldkampe i 1. division tilbage i 2010 og for at have fortalt en filippinsk organisation om en af de fixede kampe, så filippinerne spillede to til tre millioner kroner på kampen.

Det oplyser advokaturchef i Københavns Politi Per Justesen til Ritzau.

Den 27-årige har tidligere trukket en tilståelse tilbage, da han så politiets udlægning af en såkaldt retsmødebegæring, hvor politiet krævede udbyttet fra spil på de fixede kampe konfiskeret.

Den 27-årige mand har sammen med fem andre mænd været sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed ved sammen at spille penge på kampe, som fire fodboldspillere fra Hvidovre IF blandt de sigtede havde indflydelse på.

Der er ikke taget stilling til en eventuel tiltale mod de fem andre sigtede i sagen, oplyser advokaturchefen.

I en kamp mod Vejle Boldklub 14. november 2010 ville de sigtede ifølge politiet få udbetalt omkring 600.000 kroner til deling ved at spille 270.000 kroner, hvis Hvidovre tabte med mere end 0-2, står der i retsmødebegæringen. Det endte med et nederlag på 0-5.

I en anden kamp mod FC Hjørring tre uger tidligere ville fire mål udløse en udbetaling på omkring 300.000 kroner til deling blandt de seks sigtede ved at spille 100.000 kroner, ifølge anklagemyndigheden.

Kampen endte med en 4-2-sejr til FC Hjørring, der i dag har skiftet navn til Vendsyssel FF. De seks sigtede aftalte ifølge anklagemyndigheden den ulovlige matchfixing i oktober eller november 2010.

Den 27-årige mand, der ikke er fodboldspiller, har angiveligt været politiets omdrejningspunkt i sagen.

- Politiet får på et tidspunkt en anmeldelse, og vi bliver så bekendt med, at denne person har nogle problemer, siger vicepolitiinspektør Henning Schmidt fra Københavns Politi.

Den filippinske agent Stanlee fungerer som mellemmand mellem spillere og kinesiske spillebørser. Agenten har angiveligt formidlet væddemål for den 27-årige dansker.

Den maksimale straf for de involverede er op til otte års fængsel for særligt groft bedrageri, hvis de dømmes skyldige.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip