Politiet uden spor: 11 indere er stadig pist forsvundet

Nordjyllands Politi står stadig uden spor efter 11 indiske håndbolddrenge, som lørdag på mystisk vis forsvandt fra et håndboldstævne i Dronninglund.

Drengene blev meldt savnet lørdag eftermiddag, men er ikke set siden lørdag ved 10.30-tiden, oplyser Nordjyllands Politi.

- Vi har afhørt holdlederen, men han kan ikke komme med et bud på, hvorfor de er forsvundet, eller hvor de er taget hen. Han siger, at de ikke kender nogen i Danmark, og at de ikke taler engelsk, siger vagtchef Per Jørgensen til Ritzau.

Politiet har siden drengenes forsvinden efterlyst dem i medierne og internt i alle landets politikredse.

- Og så har vi kontaktet Syd- og Sønderjyllands Politi med henblik på at lægge en blød efterlysning ud i Tyskland, siger han.

Indtil nu har politiet fået to modstridende henvendelser fra borgere, der mener at have set inderne, som alle er alderen 14 til 16 år.

Den ene har fortalt, at gruppen muligvis var på havnefronten i Aalborg ved 18-tiden lørdag, mens en anden borger "tror", at han har set drengene i et tog mod Aarhus omkring klokken 13.

- Men ingen af delene har ført til noget, siger vagtchefen.

Ifølge drengenes holdleder har de været i Dronninglund hele ugen sammen med de fem voksne, som har ledsaget dem til det internationale håndboldstævne.

De voksne satte lørdag kursen mod Indien, og Nordjyllands Politi er nu i besiddelse af drengenes ejendele.

- Vi har deres pas og alle deres ejendele, men de er simpelthen bare pist forsvundet, siger Per Jørgensen.

Vagtchefen har ikke selv et bud, hvor drengene kan være taget hen, men "det er set før", at nogen arrangerer lastbiler eller andet til at køre videre til eksempelvis Norge eller Sverige, siger han:

- Men vi ved jo ikke, om det er det, der er sket. Det er bare betænkeligt, at de ikke har rettet henvendelse til en offentlig myndighed eller andre, når de står uden pas eller andre ejendele.

Personer med oplysninger opfordres til at kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.

/ritzau/

 

Dagens Gossip