Politiet udsender seriøs advarsel til danskerne: Sådan undgår du at falde i fælden

Skrevet af Kamille Isaksen

14 uger siden

|

07/02/2024
Foto: Shutterstock
Politiet advarer danskerne i denne tid, hvor det er svært at navigere mellem, hvad der er rigtigt og forkert.

Dagens topnyheder

Med udsigten til store kultur- og sportsbegivenheder som FCK’s Champions League-kampe, SmukFest, Roskilde Festival og lignende, stiger efterspørgslen på billetter markant. Desværre ser billetsvindlere også deres snit til at udnytte denne efterspørgsel, hvilket øger risikoen for at falde i fælden og ende med en værdiløs billet. 

Politiet udsender derfor en advarsel og råder billetkøbere til at være ekstra opmærksomme for at undgå svindel.

Denne advarsel har politiet udsendt via app'en “Mit digitale selvforsvar”.

For at sikre sig mod svindel, anbefaler politiet at følge en række forholdsregler, hvis man overvejer at købe billetter fra private sælgere. Her er en tjekliste, der kan hjælpe med at undgå at blive snydt:

  • Tjek sælgers oplysninger: Sørg for, at der er sammenhæng i sælgers oplysninger på tværs af platforme som Facebook, DBA, MobilePay osv. Brug af samme navn og billede er et godt tegn.

  • Undgå offentlige efterspørgsler: At efterlyse billetter offentligt kan tiltrække svindlere. Vær forsigtig med, hvor og hvordan du udtrykker dit behov for billetter.

  • Vær kritisk over for betalingsmetoder: Hvis sælger ikke har MobilePay og foreslår overførsel til en ven eller et familiemedlem, bør du overveje at afstå fra handlen.

  • Undersøg sælgers Facebook-profil: En nyligt oprettet profil, få venner, eller mangel på profilbillede og andre vigtige informationer kan være tegn på en falsk profil.

Politiet pointerer, at selvom disse forholdsregler kan mindske risikoen for svindel, er den eneste måde at være helt sikker på at undgå falske eller ugyldige billetter, at købe direkte fra de officielle billetudbydere. "Hvis du vil være på den helt sikre side og undgå at blive afvist ved indgangen med en falsk eller ugyldig billet, så køb kun via de officielle billetudbydere," råder politiet.

Denne advarsel kommer som en vigtig påmindelse om at være opmærksom og kritisk, når man navigerer i billetmarkedet for de eftertragtede begivenheder, for at sikre en god oplevelse uden ubehagelige overraskelser.