Politiet undersøger fup-revisor: Firma lænset for 713.000 kroner

Skrevet af Michael Lauritsen

|

23/05/2013

Dagens topnyheder

713.000 kroner lænset fra firmakontoen. Det er den barske realitet for Lindy Hillersdal fra Køge, efter han i starten af 2011 valgte at tilknytte en kvindelig revisor fra Stevns (navnet er redaktionen bekendt) til sin nyopstartede entreprenørvirksomhed, All In Partners.

Kvinden blev ansat til at ordne firmaets regnskaber. I virkeligheden var hun en svindler, som systematisk førte penge ud af virksomheden og over på sin egen konto. I september 2011 blev sagen meldt til politiet.

- Jeg begyndte at lægge mærke til, at der var nogle mystiske betalinger i regnskabet. Hun havde lavet betalinger i andre ansattes navne og i andre virksomheders navne. Men jeg kunne se i systemet, at pengene blev overført til hende selv, fortæller Lindy Hillersdal til Dagens.dk og fortsætter:

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Visuelt så det ud som om, regnskabet var korrekt. Men det var hendes kontonummer, som alle udbetalingerne gik til. Vi fandt beløber på helt op til 150.000 kroner ad gangen.

Bekendtskabet med kvinden fra Stevns betød, at All In Partners gik konkurs. Lindy Hillersdal og familien måtte flytte fra hjemmet og sælge bilen.

Det er Midt- og Vestsjællands Politi, som efterforsker sagen mod den kvindelige fup-revisor.

- Jeg kan ikke sige så meget, så længe vi efterforsker. Men jeg kan bekræfte, at der er en sag mod den pågældende person, siger politikommissær Pia Fenger, der er leder af efterforskningsafdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Dagens.dk.

Er kvinden sigtet?

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Men det er jo det, vi påtænker, når vi starter en efterforskning.

Pia Fenger kan heller ikke svare på, hvorfor sagen har været under efterforskning siden 2011.