Politiet undersøger Ikea efter bombetrussel

Politiet valgte tirsdag aften at evakuere Ikea i Gentofte nord for København kort før lukketid på grund af en bombetrussel.

Truslen har dog ikke umiddelbart haft noget på sig, og varehuset vil åbne igen onsdag.

- Der bliver fundet en seddel inde i Ikea af noget personale, hvor nogen har skrevet, at der vil springe en bombe i løbet af aftenen. Vi har indtil videre ikke kendskab til, hvem der har skrevet sedlen, siger vagtchef Peter Olesen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

På papiret stod der, at bomben ville gå af klokken 23.15. Sedlen blev fundet klokken 20.50.

- Der har været sprængstofhunde derude at kigge på de steder, de kunne nå, på den korte tid, vi havde. Der var ingen reaktioner fra hundene i den forbindelse, og så afventede vi 23.15, og da den var 23.25, ophævede vi afspærringerne, fortæller Peter Olesen.

Foruden at have spærret selve Ikea af var også indfaldsveje og en del af motorvejen i området spærret.

- Man måtte forsøge at lukke noget af infrastrukturen, så folk ikke kunne blive ramt af eventuelle fragmenter, siger Peter Olesen.

Han oplyser samtidig, at Ikea-ansatte inden åbningstid onsdag vil være ekstra opmærksomme på, om der skulle være mistænkelige genstande i varehuset.

- De er selvfølgelig agtpågivende, hvis de skulle finde noget mistænkeligt. Det tager de et kig på i løbet af i morgen formiddag, inden de åbner, lyder det fra vagtchefen.

Politiet har natten til onsdag ingen mistænkte i sagen, men arbejder videre med efterforskningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip