Politiet: Ung anholdt mand begik fem røverier på 26 minutter

En ung mand satte søndag aften turbo på, da han havde brug for penge.

I løbet af bare 26 minutter røvede eller forsøgte han at røve fem butikker i det centrale København.

- Han starter nede på Istedgade i en døgnkiosk, hvor han truer med en flaske, sagde Kenneth Jensen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, tidligere til Ritzau.

- Så går - eller løber - han op på hovedbanen og går ind på to spisesteder og laver det samme nummer, fortsatte efterforskningslederen.

Herefter gik den unge mand med sin flaske i hånden ind i en 7-Eleven-butik på Vesterbrogade, inden han sluttede af i en anden 7-Eleven ved Vesterport.

Det første røveri blev begået klokken 20.15 og det sidste klokken 20.41

Manden fik dog kun et begrænset udbytte af sine anstrengelser. Kun i to af forretningerne fik han udbetalt penge, og det samlede udbytte blev nogle få hundrede kroner, oplyser politiet i en pressemeddelelse mandag.

Siden røverierne har politiet afhørt vidner og gennemgået videoovervågning fra forretningerne, og mandag formiddag gav det pote.

- Med baggrund i den hurtige og målrettede indsats lykkedes det dags dato klokken 11.15 at anholde den formodede gerningsmand på Vesterbro, udtaler leder af efterforskningen, politiassistent Karina Christensen, fra Røverigruppen ved Lokal Efterforskning på Station City.

Den anholdte vil tirsdag blive fremstillet i Dommervagten med anmodning om varetægtsfængsling

/ritzau/

 

Dagens Gossip