Politiet venter på OW Bunker-kuratorers undersøgelser

I kølvandet på oliekoncernen OW Bunkers konkurs 7. november, har politiet stået på sidelinjen og ventet på oplysninger fra boets kuratorer.

Politiet skal vurdere, om der er grundlag for at indlede en egentlig efterforskning af hvem, der vidste hvad og hvad der førte til det børsnoterede selskabs kollaps kun syv måneder efter børsnoteringen.

Efter langvarige forhandlinger, der førte til aftalen mellem konsortiet af 13 kreditorbanker og kuratorerne, har det givet bobestyrerne ro og luft til at foretage de undersøgelser, som politiet venter på. Det siger kurator i boet, advokat John Sommer Schmidt.

- Det er nogle af de forhold, vi kan begynde at fokusere på og få lavet de undersøgelser, der skal til, siger John Sommer Schmidt til Ritzau.

Kuratorerne giver politiet relevante oplysninger, og derefter er det ifølge John Sommer Schmidt op til politiet af vurdere, om der skal indledes en egentlig efterforskning.

I forbindelse med at OW Bunker indgav konkursbegæring den 7. november, oplyste ledelsen, at den på baggrund af en intern undersøgelse har besluttet at bortvise og politianmelde to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore. Men det skete ikke.

Oven i to nedskrivninger på 850 millioner dollar fra OW Bunker på grund af faldende oliepriser, kom et tab på 750 millioner dollar fra Dynamic Oil Trading, der var med til at vælte læsset og få den verdensomspændende oliekoncern til at kollapse fra den ene dag til den anden.

Ifølge kurator John Sommer Schmidt er det ikke alle datterselskaber i OW Bunker, der blev revet med i faldet. Det gælder for eksempel OW Tankers, der ejer seks-syv skibe, og som et er af aktiverne, der skal realiseres.

- Det selskab er separat finansieret, men skibene er pantsatte hos banker og skal afvikles. Om salget af skibene kan indbringe så meget, at der efter banken har fået sit, også bliver penge til boet, vil dagsprisen på skibene vise.

- Vi går ud fra at bankerne gør deres håndværk godt, siger John Sommer Schmidt.

Ud over skibene er der ifølge kuratoren også olielagre, som er sikret.

OW Tankers opererede 29 skibe, de fleste var dog på lejebasis. OW Bunker var målt på omsætning landets andenstørste virksomhed. Den handlede med brændstof til skibe og var repræsenteret i 29 lande.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip