Politiet vil kræve Aller-undersøgelse udleveret

Politiet på Københavns Vestegn vil, hvis det er nødvendigt, kræve oplysninger fremkommet i Allers interne undersøgelse i Se og Hør-sagen udleveret ved hjælp af en dommerkendelse.

Meldingen fra politiet kommer efter, at Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde gennem sin advokat har meddelt politiet, at han ikke vil lade sig afhøre om sagen, så længe Allers egen undersøgelse om ulovligheder på Se og Hør står på.

- Når og hvis vi finder ud af, at vi skal bruge noget, som for eksempel er fremkommet i Allers interne undersøgelse, så får vi det udleveret via retsplejelovens bestemmelser og typisk efter en dommerkendelse, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Ritzau.

Og politiet vil ikke vente på, at Aller og advokat Henrik Stagetorn, som er sat til at lede undersøgelsen, har en færdig rapport klar, før de vil kræve eventuelle beviser udleveret.

- Vi venter ikke nødvendigvis på, at Aller er færdige med deres undersøgelse. Hvis de og deres interne undersøgelse er i besiddelse af for eksempel telefoner eller computere, som vi mener er interessante, så går vi ind og får adgang til materialet med det samme, siger politiinspektøren.

Den såkaldte tys-tys-kilde arbejdede hos IBM og udførte opgaver for Nets. Han er mistænkt for i en årrække at have fodret Se og Hør med oplysninger om, hvor de kendte og de kongelige brugte deres kreditkort. Både Aller og en lang række tidligere medarbejdere er også sigtet i sagen.

Tys-tys-kildens advokat, Michael Juul Eriksen, mener ikke, at man som sigtet kan starte sin egen undersøgelse, og derfor har han rådet sin klient til ikke at lade sig afhøre af politiet som planlagt.

- Jeg har ingen kommentarer til advokaters udmeldinger i denne sag. Generelt er reglerne sådan, at det altid er frivilligt for en sigtet person, om han vil udtale sig til politiet eller ej, siger Bent Isager-Nielsen.

- Det er selvfølgelig en problemstilling, vi er vant til at arbejde med, og så indretter vi blot efterforskningen derefter, siger politiinspektøren.

Skandalen om de lækkede oplysninger begyndte at rulle, da den tidligere journalist på Se og Hør Ken B. Rasmussen udgav en bog, der blandt andet handlede om forholdene på bladet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip