Politiets guldfugl sender rockere i fængsel

Tre mænd med tilknytning til rockergruppen Bandidos skal i fængsel, og det kan de takke en frafalden bandidosrocker for.

Sagen drejer sig om vold, våben, afpresning, trusler, hash og kokain og er opstået, efter at den frafaldne rocker valgte at fortælle politiet om sine tidligere klubkammeraters kriminelle aktiviteter.

De tre mænd på 40, 49 og 32 år er tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster idømt henholdsvis fem, tre og to et halvt års fængsel.

- Retten har i skærpende retning lagt vægt på, at overtrædelserne er begået som led i organiseret rockerkriminalitet, siger retsformand Kim Rasmussen i forbindelse med domsafsigelsen.

Den såkaldte guldfugl, en 49-årig mand, valgte at gå til politiet, da han sidste efterår oplevede, at han følte sig truet. Det sammenhold og det fællesskab, som han var gået ind i Bandidos for at opnå, var der ikke meget af. Sådan har han forklaret i sagen.

- Det er ikke en spejderklub, jeg melder mig ud af. Der er masser af fortilfælde, hvor man kan se, at folk er kommet alvorligt til skade, fortalte manden, da han 18. september afgav forklaring under retssagen.

Retsformand Kim Rasmussen fortæller ved tirsdagens domsafsigelse, at det netop er "guldfuglens forklaring", som retten har valgt at lægge særlig vægt på.

- Retten finder, at vidnets (guldfuglens navn, red.) forklaring i al væsentlighed kan lægges til grund, siger Kim Rasmussen.

Hele sagskomplekset er omfattende og tæller på nuværende tidspunkt 27 personer, der er enten dømt, tiltalt eller sigtet i sagen.

Da "guldfuglen" i november sidste år valgte at kvidre til politiet, havde han så meget på hjerte, at afhøringen af ham varede et døgn. Det har anklager Emil Folker oplyst under sagen.

Alle tre har efter dommen valgt at anke sagen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Retten har efter retsmødet valgt at udstrække et navneforbud i sagen, som gælder for den 40-årige og den 32-årige, indtil sagen er afgjort i landsretten.

Ritzau har for at stille de dømte lige valgt ikke at oplyse den 49-åriges navn, skønt dette ikke er forbudt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip