Politiets papirnusseri forlænger straf til narkobilister

06/04/2016 08:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Selv om man er blevet frakendt kortet i en vis periode, kan der i nogle tilfælde ende med at blive tale om meget længere tid, fordi politiet er lang tid om behandle sagerne.

- Vi har i realiteten her en situation, hvor folk får en længere straf, end de er dømt til. Der er tale om en administrativ frakendelse, som der ikke er hjemmel til i lovgivningen, siger advokat Erbil Kaya.

Hans klient har grundet lange sagsbehandlingstider ventet over et år på at få sit kørekort tilbage.

Det har haft store personlige såvel som økonomiske konsekvenser for manden, og Erbil Kaya oplyser, at de vil rejse en erstatningssag.

Derudover har han flere lignende sager på vej, siger han.

- For sælgere og håndværkere for eksempel er kørekort et krav. De har mistet jobbet i forbindelse med frakendelsen. Det har en enorm betydning for dem at kunne komme i arbejde igen, siger Erbil Kaya.

1. januar 2012 blev reglerne for kørsel i hashpåvirket tilstand strammet. Hvor man før stod til en betinget frakendelse af kørekortet, er sanktionen nu ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Det har ført til en stigning i antallet af folk, der ubetinget er blevet frakendt kørekortet.

- Jeg ved ikke, om det er kommet bag på politiet, at alle disse mennesker nu pludselig skal have generhvervet førerretten, og at der er en masse administrativt arbejde forbundet med det, siger Erbil Kaya.

Hos Administrativt Center Øst, der varetager alle de administrative opgaver for politikredsene øst for Storebælt, benægter man ikke, at flere sager om narkopåvirket kørsel kan have givet politiet en tungere administrativ byrde.

- Der kan sagtens være en sammenhæng. Sagerne er blevet tungere, og vi er oftere ude i at skulle have prøver og dokumentation for, at man ikke er afhængig, når man kører rundt, siger centerchef Pernille Brinch.

Hun anerkender, at sagsbehandlingstiden er for lang, og at man arbejder målrettet på at udbedre det.

- Vi har haft længere sagsbehandlingstider, end hvad godt er, og vi har ansat flere folk for at få den bragt ned, siger hun og understreger, at det går fremad, og at sagsbehandlingstiden bliver bedre.

/ritzau/