To politifolk anholdt i USA for seksårig drengs død

To politibetjente er blevet anholdt i den amerikanske delstat Louisiana, hvor de er mistænkt for at have forvoldt en seksårig drengs død ved at skyde efter hans far under en biljagt, siger talsmænd for myndighederne, som lørdag holdt pressemøde om sagen.

Politifolkene jagtede drengens far, som kørte i en personbil. Politifolkene åbnede ild mod bilen, og drengen blev dræbt ved en skudveksling, mens hans far blev hårdt såret.

De to politimænd blev tirsdag suspenderet fra tjeneste.

Den seksårige Jeremy Mardis' død vil få kritikken af brutalitet i det amerikanske politi til at tage til, efter at der i det seneste år adskillige gange har været voldsomme protester og uroligheder efter politidrab på navnligt unge sorte mænd.

De to politifolk, den 23-årige Norris Greenhouse, og den 32-årige Derrick Stafford, blev fredag anholdt for skudepisoden, som fandt sted den 3. november.

Drengen blev angiveligt ramt af fem skud, der ramte ham i hovedet og i brystet.

To andre politifolk, som også var involveret i sagen, er suspenderet indtil videre.

En ledende politimand i Louisiana, Mike Edmonson, siger, at drengen døde, mens hans stadig sad fastspændt på bilens forreste passagersæde.

- Han fortjente ikke at dø på den måde, siger han og tilføjer, at politiets anseelse har lidt skade som følge af sagen.

Han betegner optagelser, der stammer fra kameraer på politiets uniformer, som "de mest foruroligende, jeg har set".

Han kalder sagen for "kompliceret."

Politifolk har sagt til amerikanske tv-stationer, at de fire politifolk havde forsøgt at tvinge bilen med den eftersøgte far til at standse. Han forsøgte derefter at bakke ned gennem en blind vej, hvilket fik politifolkene til at åbne ild.

Delstatspolitiet i Louisiana siger, at der ikke blev fundet våben i bilen, som drengens far kørte.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip