Politiforbundet håber på samarbejde med ny PET-chef

Skrevet af admin

|

03/12/2013

Dagens topnyheder

Formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt håber, at Jakob Scharfs afgang som chef for PET vil bane vejen for at få genetableret samarbejdet mellem ansatte og ledelse i efterretningstjenesten.

- Det er hans beslutning, men jeg håber, at det vil føre til, at man kan finde tilbage til et fornuftigt samarbejde mellem ledelse og personale i PET, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Oxfeldt, der er formand for blandt andre de politiansatte hos PET, håber, at en ny chef kan få samarbejdet op at stå på alle niveauer, både med personalet i PET og med resten af politiets organisation.

- Jeg synes, det er en ulykkelig sag, at man i så lang en periode ikke har kunnet samarbejde mellem ledelse og personale, siger Claus Oxfeldt.

Politiforeningens medlemmer trak sig den 13. september ud af samarbejdsudvalget i PET i protest mod ledelsen efter lang tids samarbejdsproblemer. Siden er sag på sag om dårligt arbejdsmiljø og mange andre problemer væltet ud af skabet.

- Siden politiforeningen i PET trak sig fra samarbejdet, har det virket som Pandoras æske. Siden den dato er der kommet rigtig mange historier frem, som de ansatte har båret rundt med tidligere, siger Claus Oxfeldt.

Den 28. oktober sendte Politiforbundet et brev til rigspolitichefen om samarbejdsproblemerne i PET.

/ritzau/