Politiforbundet: Vi var klar til et terrorangreb

Justitsminister Mette Frederiksens (S) kritik af politiets ageren under terrorattentaterne i København i midten af februar gør ikke det store indtryk på Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet.

- Jeg holder fast i det, jeg har sagt hele tiden, nemlig at der har været tale om rigtig godt politiarbejde, siger Oxfeldt til Ritzau.

Ifølge en redegørelse fra Rigspolitiet gik der næsten fire timer fra angrebet mod Krudttønden på Østerbro, til politiet etablerede fast bevogtning ved synagogen i Krystalgade.

- Det er selvsagt ikke tilfredsstillende. Det kan ikke forklares, siger justitsministeren.

Men sådan ser Claus Oxfeldt ikke på det.

- Personligt har jeg lidt svært ved at forstå det. Lars Vilks (svensk kunster, der var til stede på Krudttønden, red.) har jo ikke noget med det jødiske mindretal i Danmark at gøre. Jeg synes, det er svært at lave koblingen, siger Claus Oxfeldt.

Han mener i det hele taget, at politiet var klar til at håndtere et terrorangreb.

- Jeg synes, vi var klar. Det er forkert at sige, at det kom bag på os. Jeg synes, man var forberedt, så godt som man kunne være, siger Oxfeldt.

Af Rigspolitiets redegørelse fremgår det, at en af de to betjente, der natten til 15. februar holdt vagt ved synagogen i Krystalgade, havde begge hænder placeret i sine jakkelommer i sekunderne før, at Omar El-Hussein med koldt blod henrettede den jødiske vagt Dan Uzan.

Ikke desto mindre holder Claus Oxfeldt fast i sin ros af betjentene.

- Der bliver skudt efter Omar El-Hussein ved Krudttønden, og der bliver skudt efter ham ved synagogen. Politiet når at reagere begge steder. Det, synes jeg, er professionelt. Det er for nemt at kloge sig på noget bagefter, mener formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip