Politiformand: Kørestolssag ligner et uheld

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, siger, at der formentlig er tale om et uheld ved den episode, hvor en video på Politikens hjemmeside viser, at en handicappet mand i en kørestol falder til jorden efter nærkontakt med en politibetjent.

- For mig at se, ligner det et utilsigtet uheld. Det er jo ikke sådan, at betjenten vælter ham, for han holder fast i ham hele vejen ned, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Episoden fandt sted på Blågårds Plads i København torsdag i sidste uge, hvor den handicappede mand råbte skældsord efter to betjente, der var i færd med at foretage en anholdelse af den handicappede mands ven.

En betjent går over til den handicappede mand i kørestol og råber efter ham, at han ikke skal gribe fat i ham. Kort tid efter ligger den handicappede på asfalten ved siden af kørestol.

Efter at den handicappede er faldet til jorden, lader betjenten ham ligge og går væk fra stedet, hvor efter Politikens videooptagelse slutter.

Claus Oxfeldt har ingen kommentar til, at betjenten efterfølgende går væk fra den liggende handicappede mand.

Øjenvidner fortæller til Politiken, at de hjalp manden op i hans kørestol igen, efter betjentene var kørt væk i deres patruljebil.

Efter en klage er sagen er nu havnet hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som skal undersøge forløbet omkring episoden.

Politisk har sagen også vakt opsigt. Formanden for folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen (SF), kritiserer politibetjentens håndtering af sagen.

- Jeg synes, politiet skal være professionelle i deres tilgang, selv om det kan være enormt stressende, at der bliver råbt ukvemsord efter dem under en anholdelse. Det kan man jo i stedet udstede bøder for, siger Karina Lorentzen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip