Politihund jagtede rumænsk tyv over 15 kilometer i nat

En politihund og hundfører gjorde i nat en usædvanligt ihærdig indsats og fik sporet sig frem til en rumænsk indbrudstyv. Jagten begyndte klokken 00.30 i Selling ved Hadsten og endte først fire timer senere i Trige, hvor tyven blev anholdt. I mellemtiden havde hund, hundfører og tyv tilbagelagt 15 kilometer.

- Det har været en kold omgang gennem tunneller, over E45 og over marker. Det er et utroligt flot stykke politiarbejde, og det er utroligt, at både hund og hundefører har været så målrettede, siger politikommissær ved Østjyllands Politi Mogens Brøndum til dagens.dk.

Østjyllands Politi fik i nat en anmeldelse om, at to mænd var i færd med at begå indbrud i en villa på H. C. Andersen Vej i Selling. To hundpatruljer kom hurtigt på sporet af indbrudstyvene, og klokken 00.40 blev en 22-årig rumænsk mand anholdt i en udenlandsk indregireret bil.

Den anden hundepatrulje fortsatte jagten på den anden tyv, og klokken 04.45 endte det altså med, at noget overrasket 19-årig rumænsk mand blev anholdt på Trigevej/Vestermøllevej i Trige.

- Han har nok ikke været klar over, at det danske politi kan være så  ihærdige, konstaterer Mogens Brøndum.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen. Blandt andet skal bilen, som den 22-årige blev anholdt i, undersøges. Det er endnu ikke afgjort, om de to rumænere fremstilles i grundlovsforhør. 

 

 

 

Dagens Gossip