Politiken-journalister strejker fortsat

Journalisterne på Politiken vender ikke tilbage til arbejde efter et møde med chefredaktør Bo Lidegaard onsdag middag, erfarer Ritzau.

Politikens journalister forlod tirsdag dagbladet i protest mod ledelsens omlægninger, der handler om uventede opsigelser af to medarbejdere.

- Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som følger af, at vi har opsagt to medarbejdere som konsekvens af en mindre organisatorisk ændring, der overflødiggjorde to stillinger, sagde chefredaktør Bo Lidegaard tirsdag.

- Vi opsagde derfor to medarbejdere, en på journalistkontrakt og en på lederkontrakt, lyder det.

Onsdagens avis blev som følge af strejken lavet af medarbejderne, som ikke er på journalistoverenskomst.

Efter et møde med chefredaktør Bo Lidegaard onsdag har medarbejderforeningen valgt at fortsætte strejken resten af dagen.

Det sker, da medarbejderne ikke mener, at ledelsen har svaret tilfredsstillende på spørgsmål om fremtidige omlægninger.

Journalisterne vil markere, at de i fremtidige sager om omstruktureringer og fyringer, som chefredaktør Bo Lidegaard nu bebuder flere af, bliver inddraget i overvejelser om ændringer i arbejdsgange og satsningsområder.

- Vi er fuldt ud bevidst om de vanskelige forhold i mediebranchen og ønsker at medvirke til at udvikle og bevare Politiken som arbejdsplads.

- Derfor er det ærgerligt, at ledelsen nu har valgt en ledelsesmetode baseret på frygt og uvished, lyder det i en udtalelse fra journalisteren til Politikens ledelse.

Medarbejderne genoptager arbejdet torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip