Politiker jagtet rundt i Netto af butikstyve

Skrevet af Ann Katrine Warren

01/02/2013

Mest læste i dag

- Selvom jeg er rystet over episoden, er jeg stadig tilfreds med, at jeg fik påtalt deres tyveri.

Sådan skriver Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt på sin Facebookprifil, efter han i går blev truet med tæsk og jagtet af en gruppe unge butikstyve.

Den 29-årige direktør i Dansk Iværksætter Forening og medlem af Venstres Hovedbestyrelse handlede sent på aftenen i Døgnnetto på Søndervangen i Birkerød og reagerede, da tre unge mænd stjal fra butikken.

- Jeg ser de tre fyre stjæle ting og sager fra hylderne. Da de går igennem kassen uden at betale spørger jeg, om der ikke gemmer sig ting i lommerne, som bør komme op på båndet.  Det falder bestemt ikke i god jord og udløser en lavine af trusler og forbandelser (samt en masse jeg ikke forstod). Da jeg går ud af forretning venter der et tæskehold, skriver Jakob Engel-Schmidt på det sociale medie.

Han flygtede tilbage til butikken, hvor døren blev låst og politiet blev kontaktet. Nordsjællands Politi bekræfter, at man klokken 22.50 fik en anmeldelse om, at tre personer på det nærmeste jagtede en kunde rundt i forretningen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor Jakob Engel-Schmidt blandt andre blev afhørt.

Tæskeholdet var imidlertid forsvundet, men de tre gerningsmænd beskrives som:

A: 25  til 30 år, cirka 175 centimeter høj, mørk i huden, almindelig af bygning og med kort mørkt hår. Han var iført en grå tætsiddende jakke, jeans, sorte sko og havde flere sår omkring munden og på hænderne. Manden talte dansk,

B: 25 til 30 år, cirka 170 centimeter høj, almindelig af bygning, kort mørkt hår og mørk i huden. Han var iført mørkt tøj og talte dansk.

C: 25 til 30 år, cirka 170 centimeter høj, almindelig af bygning, kort mørkt hår og mørk i huden. Han var iført mørkt tøj og talte dansk.