Politiker: Ukraine udnævner regering i dag

Ukraine får ny regering allerede onsdag - en dag før tidligere annonceret. Udnævnelsen kommer til at ske på Uafhængighedspladsen.

- Klokken 19 (18 dansk tid) vil vi gå på scenen og præsentere den nye regering for folk, siger Valerij Patskan fra Udar-partiet, som oppositionslederen Vitalij Klitsjkos står i spidsen for.

Det blev ellers meldt ud tirsdag, at en ny regering først ville blive præsenteret torsdag.

Uafhængighedspladsen - eller Maidan - er blevet symbol på det seneste magtskifte i landet, og der er fortsat mange folk samlet på pladsen.

I sidste uge valgte præsident Viktor Janukovitj at flygte i kølvandet på massive krav om hans afgang og voldsomme sammenstød i hovedstaden Kijev, hvor op mod 100 mennesker meldes dræbt.

Onsdag lyder det fra præsidentens kontor, at landets fungerende præsident Oleksander Turtjinov, der også er formand for parlamentet, har overtaget ledelsen af de væbnede styrker.

Det fremgår af et dekret fra præsidentens administration.

Præsidenten har ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass underskrevet en lov, der betyder, at folk, der har deltaget i fredelige demonstrationer, ikke bliver retsforfulgt eller straffet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip