Politiker vil betale folk for at cykle eller gå til arbejde

Den norske politiker Heikki Eidsvoll Holmås har stillet et forslag, som vækker debat i Norge.

Der skal være en kontant fordel ved at tage benene på nakken eller hoppe på cyklen, når man skal på job, i stedet for at tage bilen eller offentlig transport. Det skriver VG

Det norske finansministerium har regnet på forslaget, som anslået vil koste omkring 4,3 milliarder norske kroner.

Beløbet er et skøn vurderet på, at antallet af gående eller cyklende vil stige med 25 procent som følge af forslaget, og at hver enkelt borger får 40 kroner per kilometer - dog maksimalt 1850 kroner om året.

Læs også: Danske forskere løser mysterium: Derfor kan franskmænd drikke rødvin og spise ost uden at blive tykke 

- Vi synes, det er så interessant, at vi vil bede om en redegørelse. Folk får kørselsgodtgørelse for at bruge bilen i jobsammenhæng. Vi mener, det er på tide at tænke nyt og give tillæg for, at folk ikke kører i bil, men i stedet går eller cykler til jobbet, siger Heikki Eidsvoll Holmås.

Han mener, at det vil være en god investering, fordi det vil føre til færre udgifter i sundhedsvæsenet og mindre CO2-udslip.

Det svære bliver muligvis at kontrollere, om folk så rent faktisk tager cyklen eller går på arbejde. Her mener politikeren, at man dels kan bruge nogle af de mange fitness-apps, folk alligevel bruger, til at kontrollere det med og ellers lave stikprøvekontroller.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip