Politikere flyver til KL-topmøde i fly uden overenskomst

Den netop afsluttede pilotstrejke i Norwegian og den aktuelle konflikt om Ryanair har sat arbejdsforhold for flypersonale på toppen af dagsordenen.

Men når politikere og embedsmænd onsdag flyver fra København til kommunalt topmøde i Aalborg, sker det med et flyselskab uden overenskomst, skriver Avisen.dk.

Flyet er fra selskabet DAT og er hyret specielt til Kommunernes Landsforening (KL) af rejsebureauet VR Travel.

Det forarger blandt andre Jesper Kiel (EL), der er medlem af bestyrelsen i KL.

- Det er dybt kritisabelt. Hvis vi forlanger, at vores medarbejdere følger overenskomsterne, må vi også selv benytte overenskomstdækkede selskaber, når vi lader os transportere, siger han til Avisen.dk.

Thomas Adelskov (S), der også er medlem af KL-bestyrelsen, tager selv bil og færge til topmødet i Aalborg, men mener, at KL bør sørge for, at "tingene foregår på overenskomstvilkår".

I Københavns Kommune har alle medlemmer af Borgerrepræsentation fået tilsendt en DAT-flybillet.

Marie Sisse Berendt Welling (SF) har som en af få takket nej til turen og købt en anden flybillet for egen regning.

- Det er helt vanvittigt, at KL flyver med et selskab, der ikke har overenskomst. KL bør værne om den danske model, siger Marie Sisse Berendt Welling, der opfordrer KL til at få en politik på området, til Avisen.dk.

Også i Flyvebranchens Personale Union (FPU) ærgrer det formand Thilde Waast, at KL sender deltagere til topmøde i en DAT-maskine uden overenskomst.

KL har selv chartret et fly med det overenskomstdækkede SAS-selskab Jet Time, som flyver til Aalborg torsdag og retur til København fredag.

Men for at få plads til alle har VR Travel chartret et fly fra DAT, som flyver til Aalborg onsdag og retur fredag. KL stillede ikke krav om, at det skulle være med et særligt flyselskab, oplyser bureauchef Tom Jensen til Avisen.dk.

Det bekræftes af KL's kommunikationschef Ida Thuesen Nielsen.

- Det er ikke noget, vi har været opmærksomme på. Det er noget, vi må forholde os til, når vi kommer tilbage fra topmøde, siger hun til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip