Politikere: Skilte skal advare os mod fotovogne

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vil have skilte op, der advarer mod politiets cirka 100 såkaldte ATK-fotovogne.

Når de står klar til at knipse fartsyndere, skal bilister med andre ord have en chance for at sætte farten ned, inden de når til fotovognen, mener partierne.

- Vi ser gerne, at bilisterne bliver oplyst om, at der holder fotovogne længere nede af vejen. For os er trafiksikkerhed det vigtigste, og det vil helt sikkert have en positivt effekt, hvis folk begynder at lette foden fra speederen, siger Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn til dr.dk.

Han mener, det er tid til at ændre praksis, selvom hans parti tidligere har skudt samme ide ned med henvisning til, at politikerne ikke skal blande sig i politiets strategier på området.

Nu er der dog erfaringer fra landets politikredse, som viser, at trafiksikkerheden stiger, når man advarer mod fartkontroller.

Den erfaring skal bruges, selvom det koster staten i bødeindtægter, mener de tre partier altså nu. 

Venstre har før valget selv ønsket et lignende tiltag før valget, men afventer nu at få præsenteret det nye forslag, inden de vil kommentere det. 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip