Politikere vil tage besparelser på beredskabet op igen

Der er lagt op til store besparelser i både det kommunale beredskab og i Beredskabsstyrelsen, men det kan ikke være rigtigt i en tid, hvor truslen om oversvømmelser og stormvejr som følge af mere ekstremt vejr stiger.

Det mener Nikolaj Villumsen, der er beredskabsordfører for Enhedslisten, efter at flere politikere har råbt vagt i gevær i forbindelse med det kraftige regnvejr i Vendsyssel, der har lukket veje og jernbaner som følge af store oversvømmelser.

Der er lagt op til, at antallet af lokale beredskabscentre skæres ned fra 86 til omkring 20, ligesom det centrale beredskab i Beredskabsstyrelsen skal spare 125 millioner kroner.

Det første er konsekvensen af en aftale med regeringen og kommunerne, mens sparekravet på 125 millioner er indgået som en del af den seneste vækstpakke, der blev forhandlet på plads mellem regeringen og Venstre.

Det er besparelserne på 125 millioner kroner, Villumsen vil tage op i de kommende forhandlinger om finansloven.

- Der er behov for at fremtidssikre beredskabet, da der er udsigt til mere ekstremt vejr de kommende år, siger Villumsen.

Overfor TV2 har socialdemokraten Bjarne Laustsen sagt, at han mener, at man er nødt til at "revurdere hele situationen", mens Venstres Erling Bonnesen er parat til at kigge på området igen, hvis der viser sig behov for det.

De Konservative, der hele tiden har kæmpet imod besparelserne, er glad for de nye udmeldinger. På sin Facebook-side skriver partiets politiske ordfører, Lene Espersen:

- Først og fremmest er det fantastisk, at der nu også er andre end Det Konservative Folkeparti, som siger nej til besparelserne i vores beredskab. Det er nemlig meget alvorlige besparelser, som vil hæmme landet, skriver hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip